pondelok 20. júla 2015

Prečo uprednostniť bezdotykovú vodovodnú batériu

V dnešnej dobe máme možnosť vybrať si z viacerých druhov vodovodných batérií, pričom pri výbere zvažujeme nielen dizajn, ale aj funkčnosť a účelovosť. Z kohútikových, pákových a bezdotykových vodovodných batérií sa do popredia a obľuby čoraz viac dostávajú bezdotykové batérie. Ich využie sa postupne z verejných budov, kancelárií, reštaurácií a nákupných centier presúva aj do domácností. Dôvodom je, že bezdotyková batéria ponúka hneď niekoľko výhod, ktoré si predstavíme.

bezdotyková batéria

Úspora a ekologickosť


Najväčšou výhodou bezdotykovej batérie je jednoznačne úspora. Bezdotykové batérie sú úspornejšie v porovnaní s klasickými batériami asi o 30 – 40 %. Pri kohútikových a pákových batériách nastavujeme tok vody ručne, časť vody častokrát odtečie, kým nastavíme správnu teplotu vody. Bezdotyková batéria pustí primerané množstvo a tok vody, už s prednastavenou teplotou. S úsporou vody priamo súvisí aj ekologickosť, čím viac šetríme prírodné zdroje, tým viac podporujeme životné prostredie.

Praktickosť


Bezdotyková batéria je rozhodne najpraktickejšia zo všetkých typov, ktoré sa nám ponúkajú. Pri kohútikových alebo pákových batériách sme zvyknutí vodu pustiť ručne a namiešať jej požadovanú teplotu. Praktickosť bezdotykovej batérie spočíva v tom, že ruky len priložíme a voda požadovanej teploty už tečia sama. Pokiaľ máme ruky zamastené alebo zašpinené, je to veľká praktická výhoda, ktorá ušetrí nielen čas pri samotnom umývaní rúk ale aj dodatočné čistenie vodovodnej batérie.

Hygienickosť


Bezdotykových batérií sa nedotýkame vôbec, pri kohútikových a pákových batériách je to nevyhuté aj pri púštaní, aj pri zastavovaní vody. Baktérie sú v tomto prípade prítomné stále a môžu sa prenášať dotykom. Bezdotykové batérie sú z tohto dôvodu najhygieničkejšie.

Jednoduchá údržba


Kohútikové alebo pákové batérie svojim neustálym používaním, otáčaním kohúkmi alebo pákou podliehajú postupne opotrebovaniu. Je potrebná údržba alebo výmena keď sa zlomí páka, alebo nedolieha tesnenie a voda z kohútiku kvapká. Pri bezdotykovej batérii sa týmto problémom vyhnete. Bezdotyková batéria fuguje na základe senzoru, ktorý otvorí ventily a pustí vodu. Baterka pre fungovanie senzoru sa mení v priemere za 2 – 4 roky. Bezdotyková batéria môže byť navyše napojená na elektrickú sieť, kde úplne odpadá údržba v podobe výmeny batérií.

V prípade záujmu o bezdotykové batérie, alebo viac informácií, kontaktujte našu spoločnosť Ecostep s.r.o., ktorá je výhradným distribútorom, servisom a výrobcom hygienického a sanitárneho zariadenia a doplnkov. Naše produkty sú ekologické a ekonomické s kompletnou zárukou 2 až 5 rokov. Pomôžeme vám znížiť vysoké náklady na toalety, upratovanie a spotrebu vody či elektrickej energie. Garantujeme špičkový servis a údržbu maximálne do 48 hodín po celej SR a ČR.

Foto : Ecostep s.r.o.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára